Ga naar inhoud

Pakt Viaplay ook Champions League voetbal van Ziggo af?


vogelaar

Aanbevolen Berichten

Het sportplatform Ziggo Sport van VodafoneZiggo kan de komende weken wellicht een volgende rechtse directe van de Zweedse streamingdienst Viaplay verwachten.

Pakt Viaplay ook Champions League voetbal van Ziggo af?

De uitzendrechten van de Champions League voor de komende seizoenen worden de komende weken verdeeld. Op dit moment is de Champions League ondergebracht op het open net bij RTL 7, onderdeel van RTL Nederland. Achter de betaalmuur wordt de belangrijkste voetbalcompetitie van Europa bij betaalzender Ziggo Sport Totaal uitgezonden. Ziggo Sport-eigenaar VodafoneZiggo bezit op dit moment zowel het rechtenpakket voor de wedstrijden die in de vroege vooravond beginnen als het hoofdpakket voor de wedstrijden die om 21.00 uur beginnen.

 

Biedingsronde

Partijen die geïnteresseerd zijn in de Nederlandse uitzendrechten voor de Europese voetbalcompetities onder de vlag van UEFA kunnen vanaf 2 oktober bieden op het door hen gewenste rechtenpakket. Dit kan tot en met begin november. Niet alleen de uitzendrechten van de Champions League maar ook die van de Europa League en Conference League worden door UEFA op de markt gebracht. Het gaat bij deze verkoop om de uitzendrechten vanaf het seizoen 2024 – 2025. Bij de vorige verkoop van uitzendrechten van deze voetbalcompetities werden de rechten voor het open net direct na de eerste biedingsronde verdeeld. De uitzendrechten voor achter de betaalmuur werden later verdeeld omdat UEFA de bedragen die in de eerste ronde werden geboden te laag vond.

 

Open net

De strijd om de uitzendrechten voor het open net gaat zo goed als zeker tussen RTL Nederland en Talpa Network. RTL heeft op dit moment de uitzendrechten van de Champions League. Talpa Network heeft de rechten van de Europa League en Conference League in bezit. RTL Nederland betaalde voor de uitzendrechten van de Champions League naar verluidt een bedrag dat niet terug te verdienen is met de verkoop van reclamezendtijd. Saillant detail is dat RTL Nederland en Talpa Network plannen voor een fusie hebben. Autoriteit Consument & Markt (ACM) moet hier echter nog toestemming voor verlenen. Omdat deze toestemming niet voor het einde van dit jaar wordt verwacht moeten beide partijen onafhankelijk van elkaar meebieden op de uitzendrechten voor het open net. De voorwaarden van de UEFA schrijven voor dat beide partijen geen onderling contact mogen hebben over het uit te brengen bod.

 

Betaalzenders

De strijd om de uitzendrechten voor betaalzenders wordt deze biedingsronde heel interessant. Tijdens de biedingen in 2020 waren alleen VodafoneZiggo (Ziggo Sport/Ziggo Sport Totaal) en ESPN in de race. VodafoneZiggo verwierf de uitzendrechten van de Champions League, ESPN die van de Europa League en Conference League. Met de komst van Viaplay en de mogelijke interesse van andere streamingdiensten als Netflix, Prime Video en Apple TV+ wordt deze biedingsstrijd voor de UEFA voetbalcompetities uiterst interessant. De mogelijkheid is aanwezig dat VodafoneZiggo na het verlies van Formule 1 en het Engelse Premier League voetbal een derde dreun van Viaplay moet incasseren door het verlies van de uitzendrechten van de Champions League aan de Zweedse streamingdienst.

 

Geld stroomt binnen

Het is dan ook niet ondenkbaar dat VodafoneZiggo voor de zekerheid ook serieus gaat meebieden op de uitzendrechten van de Europa League en Conference League. Dit heeft van weer directe gevolgen voor ESPN. Door de toenemende concurrentie op de Nederlandse markt voor betaal- en streamingdiensten worden de inkomsten uit de verkoop van de uitzendrechten voor UEFA naar verwachting veel hoger. En is dus niet uitgesloten dat ook de uitzendrechten voor betaalzenders al na de eerste biedingsronde worden vergeven.

Bron:Totaal TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als er 1 ding gratis op tv vertoont zou moeten worden is dat wel sport, er gaat gewoon belachelijk veel geld rond in de sport wereld en de hardwerkende boer die jou brood op tafel laat zetten mag in armoede leven. Met een balletje schoppen miljoenen verdienen ik heb het nooit begrepen en zal het ook nooit gaan begrijpen.

 

Ik zal echt nooit een cent betalen voor een sport pakket op tv, en hoop dat in de toekomst steeds meer mensen zo gaan denken om deze gekte uiteindelijk een halt toe te roepen.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.