Ga naar inhoud

Canal Digitaal voert forse versobering door


vogelaar

Aanbevolen Berichten

Canal+ Luxembourg heeft een forse versobering doorgevoerd in de diensten van Canal Digitaal. Dit geldt zowel voor satelliet-, IPTV- als OTT-abonnees.

Canal Digitaal voert forse versobering door
Foto Getty Images

Uit het zenderaanbod van Canal Digitaal zijn vanaf vandaag (1 oktober) de RTL-themakanalen RTL Lounge, RTL Crime en RTL Telekids geschrapt. Als kleine pleister op de wond voegt de provider op 4 oktober kinderzender Pebble TV toe. Deze zender komt overigens niet beschikbaar voor abonnees met enkel satellietontvangst. Alleen als men kijkt via een hybride satellietontvanger of via IPTV en OTT komt Pebble TV in het aanbod.

 

Nog minder RTL

De RTL-kanalen RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8 en RTL Z blijven gewoon in het zenderaanbod van Canal Digitaal, maar van deze kanalen kunnen abonnees zelf niet langer programma’s opnemen. Dit geldt overigens niet voor satellietkijkers die gebruikmaken van een niet-hybride of zelfgekochte satellietontvanger. Bij hybride satellietontvangers, IPTV en OTT kunnen nog wel via de tv-gids programma’s van deze RTL-zenders worden bekeken tot zeven dagen na uitzending. Het doorspoelen van reclame is dan echter niet mogelijk.

 

Korter terugkijken

Bij alle overige zenders via hybride satellietontvanger, IPTV en OTT is het terugkijken van zelf opgenomen programma’s verkort van twaalf tot drie maanden. Het gaat hierbij om opnames in cloud, het zogenaamde cloudPVR. Deze kortere duur geldt ook voor programma's die vóór 1 oktober zijn opgenomen. De zenderaanpassingen en restricties bij zelf opgenomen programma’s zijn ook van toepassing voor serviceproviders als Freedom Internet, Online.nl en Tweak, die Canal Digitaal als tv-dienst verkopen.

Bron: Totaal TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.