Ga naar inhoud

Canal Digitaal voegt duurzame HD-zender toe aan aanbod


vogelaar

Aanbevolen Berichten

Satellietkijkers kunnen vanaf vandaag via de Astra3-satelliet op 23,5 graden oost in HD-beeldkwaliteit afstemmen op de duurzame zender EarthxTV.

Canal Digitaal voegt duurzame HD-zender toe aan aanbod

EarthxTV is begonnen met ongecodeerde (FTA) satellietdistributie op de Astra3-satelliet. Het gebruikt hiervoor satellietcapaciteit van Canal+ Luxembourg (M7 Group), dat onderdeel is van de Franse mediareus Canal+. De satellietdistributie is niet alleen bestemd voor satellietkijkers. Het is ook bedoeld als aanvoersignaal voor Europese providers die EarthxTV via eigen netwerken aan abonnees willen leveren. EarthxTV werd onlangs in enkele Europese tv-markten geïntroduceerd. Zo is de zender onder meer in het Verenigd Koninkrijk digitaal in de ether te ontvangen via Freeview en wordt hij ook via provider Sky UK aangeboden.

 

Duurzaamheid

EarthxTV is een wereldwijd tv-netwerk dat zich inzet voor het promoten van het milieu en duurzaamheid. Het besteedt aandacht aan mensen, plaatsen, wezens en culturen die onze planeet de moeite waard maken om op te leven. De programmering bestaat uit originele door de zender zelfgemaakte en ingekochte shows met boeiende personages en een dieper begrip van de omgeving, die een breed scala aan onderwerpen verkent, waaronder natuurhelden en natuurbehoud, extreem weer, natuurlijke wonderen, technologie en innovatie, huis en levensstijl, reizen en eten alsmede documentaires en films.

 

Canal Digitaal

Alle satellietkijkers met ontvangst van de Astra3-satelliet kunnen naar EarthxTV kijken. Abonnees van Canal Digitaal en TV Vlaanderen vinden de zender in de eigen zenderlijsten van deze provider. Bij Canal Digitaal is de zender te vinden op voorkeuzekanaal 49 en bij TV Vlaanderen op positie 91. Op een later tijdstip komt EarthxTV ook beschikbaar bij enkele OTT-diensten die door Canal+ Luxembourg worden geëxploiteerd. Satellietkijkers die alleen ongecodeerde satellietzenders ontvangen, kunnen EarthxTV vinden op frequentie 12129 MHz, verticaal, symbolrate 29900, FEC 2/3.

Bron: Totaal TV
Link naar reactie
Delen op andere sites

De zender is nieuw en was tot voorheen enkel in Engeland en Ierland te bekijken, nu worden dat dus meer landen. Ze hebben nog geen IPTV live stream wat de zender meer bereik geeft, misschien in de toekomst.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.