Ga naar inhoud

Prijsverhoging en meerdere abonnementen bij Viaplay?


vogelaar

Aanbevolen Berichten

Viaplay heeft in Nederland de eigen zaakjes allerminst op een rij. Desondanks heeft eigenaar Viaplay Group verdere Europese uitbreiding aangekondigd.

Prijsverhoging en meerdere abonnementen bij Viaplay?
Foto Getty Images

Het internationale servernetwerk van Viaplay wordt vanaf 1 november verder onder hoogspanning gezet. De Zweedse eigenaar Viaplay Group breidt de streamingdienst namelijk verder uit in Europa. Inwoners van het Verenigd Koninkrijk krijgen vanaf deze datum toegang tot de streamingdienst. Opvallend is dat Viaplay-kijkers in het Verenigd Koninkrijk uit twee abonnementsvormen kunnen kiezen.

 

Duurder

Naast het totale abonnement met sport en entertainment kan er ook een entertainment-only abonnement afgesloten worden. De prijsstelling van beide abonnement wijkt af van die in Nederland. Het totale abonnement met sport en entertainment gaat in Verenigd Koninkrijk GBP 14,99 per maand kosten. Dit is omgerekend €17,20, en dus ruim drie euro per maand duurder dan in Nederland. Het entertainment-only abonnement met alleen films en series waaronder alle Viaplay Originals gaat GBP 3,99 (omgerekend €4,60) kosten. De vraag is of nieuwe abonnementsvormen ook in landen beschikbaar komen waar Viaplay al actief is, zoals in Nederland.

 

Rechtenpakket

De prijs van Viaplay-abonnementen in verschillende markten kan niet geheel vergeleken worden, omdat het pakket met uitzendrechten van sportevenementen voor iedere markt verschillend is. Maar de dure uitzendrechten van de Formule 1 zijn voor de Britse markt niet in bezit van Viaplay Group. Naast voetbal – met als belangrijkste competitie LaLiga – gaat het Britse Viaplay vooral rugby, ijshockey en Amerikaans voetbal aanbieden. De hogere abonnementsprijzen in Verenigd Koninkrijk zijn wel opnieuw een aanwijzing van een mogelijke prijsverhoging in 2023 van Nederlandse abonnementen. Temeer omdat Viaplay de hoofdprijs heeft betaald voor vooral de uitzendrechten van Formule 1, Bundesliga en Premier League.

Bron: Totaal TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.