Ga naar inhoud

Viaplay via omweg toch in 4K en storingsvrij in Nederland?


vogelaar

Aanbevolen Berichten

Storing en beeldkwaliteit. Dit zijn de twee woorden waar Viaplay in Nederland voortdurend op wordt aangesproken.

Viaplay via omweg toch in 4K en storingsvrij in Nederland?
Foto Getty Images

Daarbij wordt vooral gewezen naar de hardnekkige problemen met het servernetwerk van eigenaar Viaplay Group. Maar er blijkt in Nederland een manier te zijn om storingvrij en met zeer goed beeld naar het entertainment- en sportaanbod van de streamingdienst gekeken kan worden. Diverse Viaplay-abonnees – onder meer op het forum van techsite Tweakers – melden dat zij geen enkele problemen ondervinden met haperende verbindingen en beeldproblemen. Een series die door de streamingdienst aangeboden worden, zouden zelfs in 4K te bekijken zijn.

 

Kodi

Bij de originele apps van Viaplay gaat de beeldresolutie niet verder dan Full HD, oftewel 1080p. Maar als de Viaplay add-on voor Kodi gebruikt wordt dan zijn enkele series naar het blijkt in 4K 2160p te bekijken. Ook zijn er bij het kijken via Kodi vrijwel geen connectieproblemen waar te nemen. Tenminste, dat wordt door de melders gesteld. Kodi is een besturingsplatform voor online mediaspelers. Voornamelijk eigenaren van een Android-mediaspeler installeren Kodi op hun apparaat. Een onderdeel van Kodi is de installatie van add-ons om toegang te krijgen tot bepaalde online diensten zoals ook Viaplay. De streamingdienst ondersteunt de Kodi-app overigens niet officieel.

 

App

Al enige tijd zijn er duidelijke verschillen in de problematiek met storingen en beeldkwaliteit bij gebruik van verschillende apparaten waar te nemen. Dit kan erop duiden dat een deel van de problemen wordt veroorzaakt door de apps die Viaplay voor deze apparaten heeft uitgebracht.

Bron: Totaal TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.