Ga naar inhoud

Netflix pakt delen van het abonnement aan: meer betalen


vogelaar

Aanbevolen Berichten

Netflix wil het delen van het abonnement met bijvoorbeeld familie en vrienden – ook wel accountsharing genoemd – op korte termijn aan banden leggen.

Netflix pakt delen van het abonnement aan: meer betalen
Foto Getty Images

Netflix stelt in de voorbijgaande maanden een systeem te hebben getest waarmee accountsharing kan worden opgespoord. Aan de hand hiervan gaat Netflix een toeslag berekenen aan abonnees bij wie aangetoond kan worden dat zij het abonnement buiten het eigen gezin delen. Hoe hoog de toeslag wordt, heeft het streamingbedrijf nog niet bekendgemaakt. Het gaat mogelijk om enkele euro's per maand. Bij een grootschalige test in vijf Zuid-Amerikaanse landen berekende Netflix een extra toeslag van drie dollar bij constatering van accountsharing.

 

Hoe werkt het?

Netflix gaat in 2023 gebruikers vragen hun thuislocatie op te geven. Hierna worden IP-adressen van deze locatie geregistreerd en gekoppeld aan het account. Dit geldt ook voor de unieke serienummers van gebruikte apparaten binnen een woning, zoals televisies en apparaten die aan een televisie verbonden zijn zoals online mediaspelers. Netflix kan door deze informatie vaststellen of het abonnement buiten het eigen gezin (lees woning) en met een ander apparaat wordt gebruikt. Als dit langer dan twee weken het geval is wordt de toeslag in rekening gebracht. De toeslag geldt niet als het account voor een korte periode met een mobiel apparaat zoals smartphone en tablet wordt gebruikt. Hierdoor kan er bijvoorbeeld tijdens een vakantie zonder toeslag te betalen nog steeds naar Netflix-content worden gekeken.

Bron: Totaal TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat IP registreren gaat alleen als er een Static IP wordt gebruikt, niet iedereen heeft dat dus dat gaat ellende geven. En als men niet meer kan delen denk ik dat velen op gaan zeggen omdat het dan te duur is. Niet slim van Netflix zeker niet met die enorme inflatie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.