Ga naar inhoud

Consumentenbond: ‘toeslag abonnement delen Netflix mag niet'


vogelaar

Aanbevolen Berichten

Consumentenbond geeft Netflix een vriendelijke corrigerende tik. Het berekenen van een extra toeslag voor het gebruik van een abonnement buiten het eigen huis mag niet.

Consumentenbond: ‘toeslag abonnement delen Netflix mag niet'

Netflix maakte vandaag bekend dat het in 2023 een extra toeslag gaat berekenen voor abonnees die het abonnement met anderen zoals familie en vrienden delen. Netflix gaat hiervoor gebruikmaken van een speciaal systeem waarbij de thuislocatie van de abonnee en de gebruikte apparaten binnen een woning zoals televisies of apparaten zoals online mediaspelers die aan een televisie zijn verbonden aan het account worden gekoppeld op basis van IP-adressen en unieke serienummers. Voor gebruik op mobiele apparaten als tablet of smartphone geldt deze toeslag niet om bijvoorbeeld gebruik van het abonnement tijdens vakanties zonder extra kosten mogelijk te houden.

 

Europese wet

Consumentenbond laat via de eigen sociale media-kanalen weten dat een dergelijke extra toeslag in strijd is met Europese regelgeving. “Volgens Europese regels reizen abonnementen van streamingdiensten gewoon met je mee, dus ook na 14 dagen. Zolang je hoofdadres maar in Nederland is. Jullie mogen je klanten hiervoor geen extra kosten in rekening houden”, aldus Consumentenbond die daarna Netflix het advies geeft om zich aan de wet te houden.

 

Mobiel gebruik

Het lijkt om interpretatie van Europese regels te draaien. Netflix lijkt in de veronderstelling te zijn dat het uitsluiten van gebruik van de streamingdienst op mobiele apparaten voor de accountsharingtoeslag voldoende is om te voldoen aan Europese regelgeving dat een online dienst in alle landen van de Europese Unie gebruikt kan worden. Consumentenbond denkt daar anders over en stelt dat dit voor alle apparaten het geval moet zijn.

Bron: Totaal TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.