Ga naar inhoud

Viaplay claimt meer dan miljoen abonnees in Nederland


vogelaar

Aanbevolen Berichten

Viaplay heeft volgens eigen zeggen in zowel Nederland als Polen de grens van een miljoen abonnees overschreden. Dit werd vooraf niet zo snel verwacht.

Viaplay claimt meer dan miljoen abonnees in Nederland

Viaplay Group maakte de financiële cijfers van het derde kwartaal bekend. Daaruit blijkt dat gecombineerd over alle markten waarin het bedrijf actief is het aantal abonnees is gestegen met 879.000. Het grootste deel hiervan – namelijk 685.000 – zijn abonnee geworden van de internationale diensten van Viaplay. Ongeveer 250.000 van dit aantal nieuwe internationale abonnees is uit Nederland afkomstig. Tenminste dit claimt Viaplay Group. Het Zweedse bedrijf geeft namelijk geen inzicht in de abonnee-aantallen op landniveau. In de onderbouwing van de kwartaalcijfers wordt alleen gezegd dat in Nederland en Polen het aantal abonnees tot boven het miljoen is gestegen.

 

Premier League

Onder meer de komst van het Engelse Premier League voetbal wordt als onderliggende reden genoemd. Dit is opmerkelijk. Premier League verhuisde afgelopen zomer van Ziggo Sport naar Viaplay. Uit een analyse van de kijkcijfers van Ziggo Sport blijkt dat het gemiddeld aantal kijkers van Premier League wedstrijden niet boven de 100.000 uitkwam. Een groot deel van de kijkers keek daarnaast Premier League als Ziggo-klant gratis via Ziggo Sport.

 

Formule 1

De komende drie maanden moet blijken of Viaplay ook zonder Formule 1 het aantal abonnees in Nederland minimaal gelijk kan laten houden. Medio november is de laatste Formule 1-race van het seizoen 2022. Abonnees die hoofdzakelijk voor de koningsklasse van de autosport een abonnement hebben gekocht, kunnen het abonnement opzeggen. De vraag is daarna of zij nog bij Viaplay terugkeren. Wie alleen voor de Formule 1 een Viaplay-abonnement heeft afgesloten, kan ook kiezen voor het veel goedkopere F1 TV Pro. De afgelopen jaren kwam F1 TV Pro in de periode dat er geen Formule 1 werd gereden met aanbiedingen waarbij een jaarabonnement minder dan 50 euro kostte.

Bron: Totaal TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

De Spanning is er toch wel vanaf bij de F1 lijkt mij, Max is al wereld kampioen en in princiepe hoeft er niet eens meer gereden te worden. We zullen gaan zien wie er gaat opzeggen na al die ellende van ViaPlay.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

4 uur geleden, zei henk12:

Wordt in Mexico ook wel mooi :)

Zeker, ik ga er weer voor zitten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.