Ga naar inhoud

Ziggo legt stevig fundament overstap IPTV-only: einde DVB-C nabij?


vogelaar

Aanbevolen Berichten

Ziggo maakt steeds meer stappen richting een All-IP netwerk waarbij alleen nog via internet naar tv-zenders gekeken kan worden (IPTV) en DVB-C wordt uitgeschakeld.

Ziggo legt stevig fundament overstap IPTV-only: einde DVB-C nabij?

Ziggo maakt vaart met de uitrol van de Next Mini. Deze nieuwe Mediabox is IPTV-only, wat betekent dat alleen via internet naar tv- en videocontent gekeken kan worden. Sinds kort levert Ziggo de Next Mini standaard aan nieuwe klanten bij alle abonnementen waarbij tv en internet gecombineerd wordt.

 

Opmars

Bij de onderbouwing van de financiële cijfers over het derde kwartaal laat VodafoneZiggo weten dat het verwacht vóór het einde van dit jaar 400.000 exemplaren van de Next Mini in gebruik te hebben. In combinatie met de Mediabox Next – een hybride decoder die zowel voor DVB-C als IPTV kan worden gebruikt – komt het aantal actieve decoders in de huis- en slaapkamers van abonnees op meer dan twee miljoen uit. Ook bestaat de mogelijkheid om met de Ziggo GO-app voor mediaspelers zonder bruikleendecoder te kijken naar tv- en videocontent via IPTV. Hierdoor is een stevig fundament ontstaan dat het uitschakelen van DVB-C op termijn mogelijk maakt.

 

Spagaat

Een All-IP netwerk biedt voor Ziggo meerdere voordelen. En belangrijk nadeel is echter dat het aanbieden van tv-zenders in DVB-C, wat Ziggo onderscheidend maakt van belangrijke concurrenten als KPN en T-Mobile, hiermee verloren gaat. Het kabelbedrijf zit hierdoor in een spagaat. Overigens laat het uitschakelen van DVB-C naar het lijkt nog enige tijd op zich wachten. Eigenaar VodafoneZiggo gaf enkele maanden geleden nog aan dat er geen plannen zijn om DVB-C uit te schakelen. Bij een mogelijke uitschakeling is het daarnaast niet ondenkbaar dat dit net als bij de uitschakeling van analoge tv gefaseerd gebeurt.

Bron: Totaal TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kijk nu al ruim 2 jaar vrijwel IPTV only. Dit naar de Engelse, Spaanse, Nederlandse, Franse en Duitse zenders met volle tevredenheid. Dit alles valt natuurlijk samen met een stabiele Internet verbinding, in mijn geval glasvezel. Als Ziggo stabiel Internet levert dan zal de betrouwbaarheid van IPTV geen probleem zijn.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.