Ga naar inhoud

Mediaraad keurt Channel Factory goed - 14 nieuwe zenders ( Ze zullen onder meer fta via de satelliet uitgezonden )


de vrije fries

Aanbevolen Berichten

16.12.2022

 

De mediaraad van de Beierse toezichthoudende instantie voor commerciële omroep (BLM) heeft vandaag tijdens zijn vergadering besloten 14 thematische televisieprogramma's voor Channel Factory GmbH goed te keuren.


Het gaat om vier muziekprogramma's ("Deluxe Dance", "Deluxe Flashback", "Deluxe Rap", "Deluxe Charts"), vier reportageprogramma's ("XPLORE", "Hip Trips", "One Terra", "R-Adventure Channel"), twee documentaireprogramma's ("History-TV", "Animals-TV") en vier series of speelfilmprogramma's ("Crime Mania", "Series non stop" "Rediscover", "Costumes only").

Dr. Thorsten Schmiege, voorzitter van de BLM: "In één keer 14 nieuwe omroepen toelaten - dat is een echte duw in de richting van nog meer diversiteit. De Landeszentrale staat voor het agressief bevorderen van diversiteit in formaten en perspectieven - met name in de digitale wereld. De nieuwe vergunning betekent ook een verdere versterking van Beieren als medialocatie."

Onder de 14 kanalen bevinden zich acht nieuwe muziek- en reportageprogramma's. Daarnaast zullen bestaande fictieve of documentaire programma's nieuw worden gebundeld in zes kanalen.

De 14 thematische programma's zijn 24 uur per dag en zeven dagen per week te ontvangen als gratis televisie, gefinancierd door reclame. Ze worden onder meer via de satelliet uitgezonden.

De goedkeuring werd verleend onder voorbehoud van het hangende besluit van de Commissie voor Concentratie in de Media (KEK).

bron: https://www.blm.de/infothek/pressemitteilungen/2022.cfm?object_ID=18468

 

P.S.: wat er van terecht komt is afwachten, misschien zal dit een HbbTV-verhaal worden zoals Wedo Movies of More Than Sports TV op 12633 h

  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

hoi,

de eerste 4 zijn fta gestart

ASTRA 19,2° Oost:

12.699 V 23.500 Dvbs-2/Qpsk

met de volgende zenders (FTA)

Deluxe Flashback
Deluxe Rap
Deluxe Rock
Deluxe Dance by Kontor

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het bedrijf heeft zijn langdurige partnerschap met SES Duitsland uitgebreid en extra capaciteit op satelliet Astra 19,2° oost veiliggesteld met een nieuwe overeenkomst om via deze satelliet nieuwe diensten uit te zenden, maakte de Luxemburgse satellietexploitant SES op 26 januari bekend.

Volgens SES zullen de nieuwe kanalen op 1 februari officieel van start gaan.

"De lancering van de vier nieuwe muziekkanalen op de gratis televisie is opnieuw een belangrijke stap voor HIGH VIEW in de uitbreiding van zijn marketing- en muziekaanbod. DELUXE MUSIC is gemaakt voor het Duitse publiek en het grote scherm. Met meer dan 17 miljoen tv-huishoudens kunnen wij via de satelliet bijna de helft van het Duitse tv-publiek bereiken. Het is daarom essentieel voor merkopbouw en om relevant, voorspelbaar en meetbaar bereik op te bouwen voor onze partners. We zijn enthousiast over de mogelijkheid om de marketing en het merk DELUXE MUSIC verder uit te breiden met DELUXE DANCE BY KONTOR, DELUXE FLASHBACK, DELUXE ROCK en DELUXE RAP met sterke partners aan onze zijde", zegt Ulrike Unseld, die verantwoordelijk is voor de marketing en het muziekportfolio bij HIGH VIEW.

"Sterke merken en een groot bereik: distributie via ASTRA-satelliet sluit hier perfect op aan. DELUXE MUSIC is zonder twijfel een van de meest relevante muziekmerken in Duitsland. Met zijn vier nieuwe kanalen profiteert HIGH VIEW van dit bereik en maakt het vrij toegankelijke amusementsaanbod kleurrijker, luider en diverser voor veel kijkers," aldus Christoph Mühleib. Als algemeen directeur van SES Duitsland is hij verantwoordelijk voor de activiteiten van SES en ASTRA für DACH.

press-release van SES:

https://www.ses.com/press-release/high-view-launches-four-new-channels-sess-astra-192-degrees-east

  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

15 uur geleden, zei de vrije fries:

hoi,

de eerste 4 zijn fta gestart

ASTRA 19,2° Oost:

12.699 V 23.500 Dvbs-2/Qpsk

met de volgende zenders (FTA)

Deluxe Flashback
Deluxe Rap
Deluxe Rock
Deluxe Dance by Kontor

Werken hier , bedankt voor de tip.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.