Ga naar inhoud

Netflix in de aanval tegen accountsharing: hoe werkt dit?


vogelaar

Aanbevolen Berichten

Netflix heeft een tipje van de sluier opgelicht hoe het delen van abonnementen – ook wel accountsharing genoemd – wordt opgespoord en aan banden gelegd.

Netflix in de aanval tegen accountsharing: hoe werkt dit?
Foto Getty Images

Voor de duidelijkheid. In Nederland en België heeft Netflix nog geen concrete plannen aangekondigd om accountsharing tegen te gaan. De streamingdienst maakte enkele weken geleden wel bekend dat in alle landen waar Netflix actief is gefaseerd een techniek wordt geïntroduceerd die accountsharing inzichtelijk maakt. Netflix wil accountsharing daarna als aanvullende optie tegen betaling toevoegen aan het abonnement. Netflix verwacht na de introductie van de techniek ruim een jaar nodig te hebben om deze in alle landen te implementeren.

 

Thuislocatie

Netflix deed in Costa Rica een melding over de manier hoe het wil gaan bepalen of er sprake is van accountsharing. Daarbij speelt de ‘primaire locatie’ oftewel de thuislocatie een belangrijke rol. Abonnees kunnen zelf aangeven wat deze locatie is. Apparaten moeten minimaal één keer per maand vanaf het wifinetwerk van de thuislocatie naar een Netflix-titel kijken. Wanneer blijkt dat aangemelde apparaten voor langere tijd geen gebruik maken van de thuislocatie dan kunnen deze apparaten bij dit abonnement door Netflix worden geblokkeerd.


Extra betalen

Als apparaten buiten de thuislocatie gebruikt worden kan een extra abonnement worden aangeschaft om een blokkade te voorkomen. In de landen waar Netflix dit extra abonnement test, kost dit gemiddeld rond de drie dollar. Een veel lager bedrag dus dan een regulier Netflix-abonnement. De extra kosten worden verrekend bij maandelijkse betaling van de hoofdgebruiker – dus de koper – van het abonnement.

Bron: Totaal TV
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.